OSMANCIK GÜNDEM
İnteraktif  Haber Gazetesi

Duyurular
Takvim
Saat

Osmancık ilçesinde özel üretilen Sycophanta böcekleri (Avcı Böcekler) doğaya salındı

Çorum’un ilçelerindeki çam ormanlarını işgal ederek çam ağaçlarını saran‚ Çam Kese Böceği ile mücadele için Sycophanta böcekleri doğaya bırakıldı.

Osmancık Kent Ormanında‚ çam ağaçlarını saran‚ Çam Kese Böceği ile mücadele amaçlı kullanılmak üzere Orman İşletme Şefliği tarafından üretilerek çoğaltılan Sycophanta böcekleri doğaya bırakıldı.


Orman Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan’ın girişimi ile Osmancık ve Kargı ilçeleri Ormanlık bölgelere Çam Kese böcekleri ile mücadele için gönderilen avcı böceklerin bir kısmı Osmancık’ta doğaya bırakılırken bir kısmı da Kargı Orman Müdürlüğünde çoğaltılmak üzere laboratuar ortamına alındı.


Osmancık Orman İşletme Şefliğine gönderilen Sycophanta böcekleri Osmancık Orman İşletme Şefi Serhat Cihan Keskin ve Orman Muhafaza Memurları eşliğinde Osmancık Kent Ormanına bırakıldı.


Orman Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Osmancık’ta yaptığım incelemeler sonrasında Sycophanta böceklerine ihtiyaç duyulduğunu gözlemledim. Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz bölgesinde de tehlike altında olan ormanları da bu böcekler sayesinde Çam Kese böceklerinden arındırdık.


İnanıyoruz ki Osmancık ormanlarına da aynı ölçüde katkı sağlayacaktır. Osmancık için gönderilen Sycophanta Böcekleri’nin miktarı şu an için sınırlı sayıda fakat doğal ortamında ve laboratuar ortamında çoğaltıldıktan sonra bölge ormanlarının tamamına yetecek düzeye geleceğini düşünüyoruz" dedi.

Sycophanta Böceği Nedir?

Yırtıcı böcek olarak da bilinen Sycophanta böcekleri ülkemizde iklim şartlarına göre değişmekle birlikte Şubat ayının ortaları Mart ayı başında topraktan çıkarak 3. ve 4. gömlekte bulunan tırtıllarla beslenmektedir. Ortalama ömrü 3-4 yıl olup bir ergini laboratuar şartlarında günde ortalama 2-3 tırtılı tamamen yiyerek 15-16 tanesinin bir kısmını yiyerek öldürmektedir.

Uygun nem ve toprak şartlarında minimum 4 günde çoğalabilen Sycophanta böceklerinin laboratuar ortamında çoğalması 7 güne kadar çıkmaktadır.

Kaynak:www.osmancikgundem.com





9910 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.652334.7912
Euro36.423936.5699
Hava Durumu
Üyelik Girişi